Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Erasmus Days 2022 – žákovská část

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Jiří Vondra

20 fotografií

Ve čtvrtek 13. 10. 2022 byly v rámci Erasmus Days prezentovány projekty, kterých se v loňském a letošním školním roce účastní žáci Bigy.

strana 1 / 2

Posluchači v aule byli žáci kvart a prvních ročníků. Seznámili se se zkušenostmi dvou dívek, které tři měsíce strávily na zahraniční škole (Francie, Španělsko). Následovala informace o týdenním výjezdu 10 vybraných žáků do dánského Thistedu do partnerské školy, kde dílem navštěvovali vyučovací hodiny a dílem se účastnili biologických aktivit v terénu (pobřežní duny) a sportovních aktivit. Oba typy mezinárodních výjezdů jsou nové aktivity, jsou součástí nového cyklu akreditace na roky 2021–27. V druhé části prezentací byly představeny velké projekty v rámci KA2, jako Internet of Things for Future, European Challenges in Modern Genetics and Epigenetics, Bouger Partager Manger pour un monde plus durable a Legends.com.

Většina těchto velkých projektů pomalu končí, např. projekt BPM má v současné době poslední setkání u nás v Brně (účastní se francouzští a španělští žáci). Ovšem Legends.com teprve začíná a jeho první setkání se bude konat na začátku listopadu v řecké Larisse. Moc se těšíme.

 

Zařazeno v kategoriích:

Internet of Things for Future
Výzva 2021
Legends.com
Zahraniční spolupráce
Projekty
European Challenges in Modern Genetics and Epigenetics
Bouger Partager Manger pour un monde plus durable

Virtuální prohlídka