Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

CAMPUS FRANCE, INSA DE LYON, ČESKÉ SEKCE V DIJONU A NIMES

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Martina Tinková

5 fotografií

Co mají všechna tato slova společného? Odpověď je velmi snadná, “studium ve Francii”. Ať hledáte studium na střední nebo na vysoké škole, po vyslechnutí zástupců těchto organizací budete mít určitě jasno. 

Stejně jako v předchozích letech měli i letos naši studenti možnost setkat se přímo ve škole s “responsables” čili s lidmi, kteří mají na starosti péči o zahraniční studenty, dokáží je motivovat a také jim pomoci při přípravě dokumentů potřebných pro daný typ studia. 

Přivítali jsme zástupkyni CAMPUS FRANCE Chloé Rebenu, zástupce inženýrských studií INSA v Lyonu pana Růžka a současné studenty středních škol v Nîmes Dominika (program Un an en France) a Zayna (české sekce Dijon). Programu se zúčastnili studenti septimy B, třetích ročníků, kvarty B a vybraní studenti z maturitních ročníků. Přednáška probíhala ve francouzštině i češtině. 

Další potřebné informace získáte na webových stránkách jednotlivých organizací nebo u předmětové komise francouzštiny.

ČESKÉ SEKCE VE FRANCII: https://dijon-nimes.eu/  ,   UN AN EN FRANCE: https://www.ifp.cz/fr/un-an-en-france#/  CAMPUS FRANCE: https://www.republiquetcheque.campusfrance.org/cs/campus-france-v-ceske-republice , INSA DE LYON: https://www.insa-lyon.fr/

Zařazeno v kategoriích:

Francouzský jazyk
Zahraniční spolupráce

Virtuální prohlídka