Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Družstvo 2. B bojovalo v celostátním finále soutěže Legie!!

Vydáno:

 | 

Autorka: Mgr. Kateřina Krumpholcová

 – 
2 fotografie

6. 6. 2018 v Ostravě proběhlo celostátní finále soutěže Legie, kam se probojovalo i družstvo Bigy (vyhráli předchozí krajské kolo), společně s dalšími lidmi..

Na přípravě soutěže se podílejí Československá obec legionářská, středisko Proud a různé složky armády ČR. A o čem vlastně Legie jsou? Je to branný závod, který prověří jak fyzickou zdatnost, tak i vědomosti z období československých legií (meziválečné), dovednosti v oblasti zdravovědy a schopnost logicky uvažovat a společně řešit problémové úlohy.

Celostátní kolo se odehrávalo v kulisách národní kulturní památky Vítkovické železárny, což už samo o sobě bylo velkým zážitkem. Na družstvo ve složení Jakub Holuša, Jan Janko, Matyáš Brandstetter, Ondřej Batůšek, Přemysl Pachl a Terezka Kánská, povzbuzované Lukášem Habrem, čekalo celkem 24 úkolů, které připravili organizátoři pro 11 týmů soutěžících ve finále. Mnohé z úkolů byly fyzicky náročné, ale naši studenti bojovali jako lvi, takže ve velmi silné konkurenci nakonec získalo s minimálním rozdílem 6. místo.  Nebýt nepřesných instrukcí u jednoho z úkolů, družstvo by skončilo na medailových pozicích. Takto však na velice pěkném 6.  místě.  GRATULUJEME!!

 

Zařazeno v kategoriích:

Tělesná výchova
Soutěže
Sportovní výkony studentů

Virtuální prohlídka