Bigy logo
Biskupské gymnázium Brno a mateřská škola

Fotbalový turnaj aneb setkání generací na Bigy - 23. ročník a Turnaj ve streetballu - 22. ročník

Vydáno:

 | 

Autor: Mgr. Pavel Vaněk

Titulní obrázek článku

V sobotu 7. října 2023 proběhl na Bigy nevšední sportovní zážitek. Uskutečnil se totiž v pořadí 23. ročník tradičního Fotbalového turnaje o pohár Sokolů aneb setkání generací. Jak už je dlouholetým zvykem rolí organizátorů akce se ujalo duo pánů profesorů Tomáš a Pavel Vaněk. 

Oproti minulému roku přivítalo všech 12 týmů krásné slunečné počasí. Nezměnilo se však, že turnaj napsal spoustu napínavých dramat. O putovní pohár úporně bojovali mladší i starší. Velkou motivací pro ně byl jahodový fotbalový dort, který pro vítěze připravily studentky sekundy A. Spousta krásných gólů, parádních akcí a důležitých zákroků. Touha vyhrát je pokaždé větší a i přes emoce, které se sportem neodmyslitelně souvisí, je právě pohár sokolů pověstný tím, že se týmy navzájem respektují a díky společné vášni ke sportu se spolu sblíží a lépe poznají. 

Sám za sebe bych chtěl vyzdvihnout skvělou organizaci a poděkovat všem kdo se do turnaje zapojili. Všem, kteří letos na turnaji nebyli, ale třeba váhali se svojí účastí, bych chtěl vzkázat, že pohár sokolů je skvělá příležitost, jak si s kamarády zahrát skutečné zápasy, ve kterých jde opravdu o všechno! Spousta z Vás nemá čas, aby hráli fotbal závodně. Proto je pohár sokolů skvělá příležitost si vyzkoušet zápasy naostro. 

Martin Piňos – hráč týmu Sivák Jungs

Turnaj ve streetballu proběhl v neděli. Letos mimořádně kvůli deštivému počasí v tělocvičně Bigy. Účastníci si pochvalovali nedělní rodinnou atmosféru.

Fotky k oběma akcím najdete na www.tksokoli.cz

Tradiční sportovní víkend vás čeka opět za rok 5. a 6. října 2024.

Rozdávej radost a góly (koše) :-)

Sivák a Grizzly

Přílohy

 Fotbalový turnaj aneb setkání generací na Bigy - výsledková listina [364 kB] Turnaj ve streetballu - výsledková listina [345 kB]

Zařazeno v kategoriích:

Tělesná výchova
Soutěže
Úspěchy
Základy společenských věd
Sportovní výkony studentů
Učitelé
Absolventi
Žáci

Virtuální prohlídka